Jachthaven de Wiel
Scheepswerf 4

Telt 115 ligplaatsen voor jachten tot 40 meter en 10 passantenplaatsen. De breedte van de ligplaatsen en de ruimte om in- en uit te varen zijn zeer royaal. Alle boxen zijn voorzien van een eigen zij-steiger. 

Watersportvereniging Heusden
Nieuwe Maasdijk  3A 

Naast 30 ligplaatsen in de stadshaven zijn er 20 passantenplaatsen beschikbaar aan de zo genaamde Noordsteiger of steiger 8. Tussen 10 uur 's morgens en 4 uur 's middags zijn deze plaatsen vrij te gebruiken. Na 4 uur wordt u een overnachting berekend.Het tarief bedraagt € 1,40 per strekkende meter, inclusief stroom en water.

Hotel Restaurant In Den Verdwaalde Koogel
Vismarkt 1 

Het gezelligste hotel van Heusden-Vesting is gelegen in het oude centrum van de vesting, in een sfeervol monumentaal pand, daterend uit 1620, waar wij u een rustig en compleet verblijf bieden. 

Legerstee Watersport
Bakkersdam 9 

Watersportcentrum Legerstee heeft alles voor uw jacht, boot of schip. Producten zoals: lakverven (jachtlakken), touwen/lijnen, waterkaarten, fenders, ankers, motoronderdelen, smeermiddelen, vlaggen, nautische geschenken, schoonmaakmiddelen en installatiemateriaal voor water, elektra en gas; bij ons is het en wordt het geregeld.  

Wiljo Rondvaart
Stadshaven, Molensteiger

Rondvaart Wiljo is een rederij met 3 schepen, gevestigd in het monumentale vestingstadje Heusden. Wij verzorgen rondvaarten en dagtochten naar vele bestemmingen, voor zowel groepen als kleinere gezelschappen of individueel. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor lunch, diners, buffetten, familie-uitjes en bedrijfsfeesten aan boord van één van onze schepen.

 

Heusdens Buro voor toerisme
Pelsestraat 17 

Het Heusdens Buro voor Toerisme, dat ook bekend staat onder de naam HBT, is het toeristisch bureau van de gemeente Heusden en de nabije omgeving en is een voortzetting van VVV Heusden en omstreken. Wij zijn gevestigd in het voormalige stadhuis in de vesting Heusden (Noord-Brabant), dat tegenwoordig dienst doet als bezoekerscentrum. Vanuit hier informeren en adviseren we je over bezienswaardigheden, evenementen, routes en activiteiten in de gemeente Heusden. 
Ook kun je bij ons terecht voor het boeken van diverse rondleidingen, fiets- en wandelroutes en speurtochten.

Het Gouverneurshuis Museum & Lunchen
Putterstraat 14 

Het Gouverneurshuis herbergt een verrassend museum dat het verhaal van Heusden vertelt. Kom eens langs om de collectie te bekijken, een kop koffie te drinken op het terras, te lunchen in het museumcafé, of de prachtige tuin te bekijken.